Ce îi cere Victor Ponta lui Klaus Iohannis înainte de învestire

Ce îi cere Victor Ponta lui Klaus Iohannis înainte de învestire

Preşedintele are, prin Constituţie, atribuţii care ţin de politica externă şi cred că domnul Bogdan Aurescu, mai ales că are un anumit prestigiu şi o experienţă în domeniu, va lucra foarte bine cu preşedintele ţării, pe probleme de politică externă, la fel în domeniul Apărării, domnul Duşa este deja de mult timp în funcţie. (…) Preşedintele ţării are, prin atribuţiile sale constituţionale, de lucrat, dincolo de primul ministru, dincolo de Parlament, în special cu ministrul de Externe, domnul Aurescu, care rămâne în funcţie, domnul Cazanciuc la Justiţie şi domnul Duşa la Apărare. Toţi trei sunt miniştri cu care eu cred că domnul Iohannis nu are ceva împotrivă, ba chiar sper să îi aprecieze. Dacă va avea ceva împotriva noului Guvern, sunt convins că trebuie să discutăm şi să rezolvăm fără să ne certăm”, a spus Ponta, într-o emisiune la RomâniaTV.

Citeşte şi Victor Ponta: Nu am avut reproşuri pentru miniştrii care au plecat din guvern

Şeful Executivului a precizat că este de acord cu declaraţiile lui Klaus Iohannis, referitoare la faptul că soluţia pentru binele României este ca preşedintele, premierul şi Parlamentul să dezvolte o relaţie bună de lucru.

Cu siguranţă sunt cu totul de acord cu ceea ce spunea şi domnul Iohannis la început şi anume că indiferent care este numele preşedintelui, numele primului ministru, pentru România este bine ca preşedintele, primul ministru şi Parlamentul să lucreze împreună şi cred că, din punctul meu de vedere, aceasta este soluţia pentru anii care urmează. Şi să nu se mai certe la televizor, sunt total de acord, pentru că avem experienţa celor zece ani în care preşedintele s-a certat fie cu primul ministru Tăriceanu, după aceea a fost o relaţie la început mai bună, ulterior mai tensionată cu domnul Boc, după aceea cu mine (…) De asemenea, sunt de acord cu ce a spus domnul Iohannis că românii nu vor toată puterea într-un singur loc, domnia sa se referea la PSD, eu cred că e valabil pentru toată lumea, nu doar pentru PSD“, a declarat Victor Ponta.

Citeşte şi Guvernul Ponta IV. Cine sunt noii miniştrii

El a spus că nu a mai discutat cu preşedintele ales de când l-a sunat în noaptea de 16 noiembrie pentru a-l felicita pentru câştigarea alegerilor prezidenţiale, însă a precizat că vor discuta după depunerea jurământului de către acesta.

Nu am avut ocazia să mai discut cu Iohannis după noaptea alegerilor, domnia sa a fost plecat şi sunt convins că, până îşi preia funcţia, mai puţine sunt oportunităţile. Imediat după ziua de duminică (21 decembrie n.r.) cu siguranţă că voi discuta cu preşedintele României, pentru că ne obligă până la urmă Constituţia să colaborăm în foarte multe domenii, pornind de la domenii importante, apărare, externe, securitate naţională, până la lucruri să zic formale, dar importante“, a afirmat primul ministru.

Aprecieaza & recomanda:

leave a comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Create AccountLog In Your Account