Candidaţii la Primăria Capitalei au început să se toarne între ei

Chiar dacă mai sunt câteva luni bune până când va începe campania pentru Primăria Capitalei, jucătorii la postul de primar au început să arunce cu noroi unii în ceilalţi. Primul care a scos asul din mânecă a fost preşedintele Uniunii Salvaţi Bucureştiul, Nicuşor Dan şi candidat printre altele la Primăria Capitalei a fost să dea cu subsemnatul la DNA într-un dosar care vizează construirea fără avize a unui bloc dintr-o zonă protejată istoric.

Dar domnul Nicuşor nu a fost chemat ca martor, pentru că el însuşi este denunţătorul, în timp ce suspecţii sunt secretarul primăriei sectorului 3, Marius Mihăiţă şi arhitectul şef al aceleiaşi instituţii, Ştefan Dumitraşcu. Şi pentru că omul este pus pe treabă, dacă tot a fost la Direcţia Naţională Anticorupţie, Nicuşor s-a gândit să mai facă încă un lucru: să-i facă plângere şi fostului primar de sector, Liviu Negoiţă dar şi arhitectului şef. Iată cât de frumos a spus-o Nicuşor: „Este vorba despre o construcţie de pe Calea Dudeşti. Pe construcţia asta au fost patru autorizaţii de construire succesive, cinci etaje, şapte etaje, opt etaje, nouă etaje, deşi zona prevedea patru etaje şi o retragere, astfel încât primăria să poată lărgi bulevardul Calea Dudeşti.

Primele două autorizaţii pentru cinci şi şapte etaje au fost anulate de instanţă şi la trei zile după ce Tribunalul a spus că sunt prea înalte, primarul Sectorului 3 Liviu Negoiţă, arhitectul şef şi cu secretarul Mihăiţă au dat nouă etaje, cu sfidarea instanţei. Este o construcţie pe terenul unor proprietari privaţi, care s-au asociat cu un dezvoltator imobiliar cunoscut pentru multe abuzuri pe care le-a făcut, pe nume Ion Chiriţă. Este acelaşi Ion Chiriţă care are construcţii ilegale de la Aviatorilor, 120, 122, din Parcul Tineretului, din Maria Rosetti, colţ cu Toamnei. Plângerea vizează doar persoanele din primărie, respectiv primarul, arhitectul şef şi secretarul general, care au semnat autorizaţiile de construire succesive şi cea pe ultima, de nouă etaje, cu sfidarea deciziilor instanţei. Nu ştiu dacă s-a dat mită”. Cum se va numi următorul turnător?
Vlad Ţepeş

Aprecieaza & recomanda:

leave a comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Create AccountLog In Your Account