București este pe primul loc în Europa la aglomerație

București este pe primul loc în Europa la aglomerație

București este pe primul loc în Europa la aglomerație

București este campion european la aglomerație, arată datele publicate de TomTom.

Furnizorul de echipamente GPS a făcut o analiză a traficului în orașele mari din toată lumea și valorile rezultate în aceasta arată că în București vei petrece cu 98% mai mult timp în trafic la orele de vârf în comparație cu același traseu realizat fără aglomerație, notează Bloomberg.

La nivel global, doar Mexico City și Bangkok stau mai prost, cel din urmă trecând de 100% la indicele de aglomerație calculat de TomTom. Spre comparație, singurele orașe din Europa care stau prost în materie de aglomerație, dar nu la fel de rău ca București, sunt Moscova, Istanbul și Sankt Petersburg. Capitala României a ajuns să aibă un trafic mai aglomerat decât Beijing și Los Angeles, ca să nu vorbim despre Jakarta.

Același studiu a descoperit și că țările care au venituri mici și mijlocii sunt și cele mai aglomerate în materie de trafic. La nivel de țără, România nu mai apare nici în top zece, însă asta doar pentru că Indonezia, Vietnam, Thailanda, Bangladesh, Mexic și alte state sunt mult mai aglomerate în materie de trafic, problema fiind una de ordin național pentru acestea.

Aprecieaza & recomanda:

leave a comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Create AccountLog In Your Account