Călin Popescu Tăriceanu, în vizorul DNA în dosarul lui Șova

DNA îl va verifica pe Călin Popescu Tăriceanu, preşedintele Senatului, pentru abuz în serviciu, după o plângere depusă la Parchetul General de către preşedintele PMP, Eugen Tomac. Sesizarea vizează controversatul vot prin care Dan Şova a fost scăpat de colegii săi de mandatul de arestare.

Călin Popescu Tăriceanu va fi verificat de DNA, la sesizarea Parchetului General. Sesizarea a fost făcută în cazul votului pentru Dan Şova, după o plângere a lui Eugen Tomac, preşedintele PMP.

Astfel, DNA va trebui să-l audieze pe Tăriceanu şi să stabilească dacă este vorba de o faptă penală în acest caz.

“Am solicitat Parchetului să se sesizeze, având în vedere abuzul în serviciu de care preşedintele Senatului este acuzat în solicitarea noastră pentru că, aşa cum a constatat şi CCR, este inadmisibil faptul că, după votul în cazul Şova, domnia sa a evitat să emită acea hotărâre, să o trimită spre publicare. De asemenea, în solicitarea pe care am făcut-o am precizat şi faptul că domnia sa a interpretat legea după bunul plac, şi anume a ţinut cont de regulament, şi nu de Constituţie. Cred că este important ca orice politician, indiferent de funcţia în stat pe care o deţine, să ţină cont de lege şi să o respecte”, a declarat, într-o intervenţie la Realitatea TV, preşedintele Partidului Mişcarea Populară, Eugen Tomac.

Întrebat dacă a luat legătura, în această perioadă, cu Tăriceanu, Tomac a replicat: “Nu avem de ce să luăm legătura cu preşedintele Senatului. Noi am sesizat un abuz în serviciu evident.”

Aprecieaza & recomanda:

leave a comment

Create AccountLog In Your Account