Bătălia pentru Guvern: Începe vânătoarea a 12 parlamentari PSD

Bătălia pentru Guvern: Începe vânătoarea a 12 parlamentari PSD

Bătălia pentru Guvern: Începe vânătoarea a 12 parlamentari PSD

PNL, USR și PMP înregistrează astăzi, în Parlament, moțiunea de cenzură pentru demiterea Guvernului Viorica Dăncilă. Surse parlamentare din opoziție au declarat pentru ȘTIRIPESURSE.RO că planul de bătaie pentru răsturnarea Guvernului începe prin găsirea a 12 parlamentari PSD-ALDE dispuși să schimbe armele.

Majoritatea necesară pentru adoptarea moțiunii de cenzură este de 233 de voturi, iar PSD și ALDE dețin 244 de voturi în Senat și în Camera Deputaților.

Potrivit surselor parlamentare din opoziție, strategia este ca la început să convingă 12 parlamentari din PSD și ALDE să voteze moțiunea de cenzură care demite Guvernul, după care să obțină sprijinul grupului minorităților naționale din Camera Deputaților. Cu voturi din PSD-ALDE și cu sprijinul minorităților, spun sursele citate, UDMR e dispus să negocieze.

UDMR a zis că dacă avem 12 de la PSD – ALDE plus grupul minorităților, ei se așează la discuții”, au spus sursele citate.

Potrivit surselor din opoziție, voturi din PSD ar putea să vină din filiale „disidente” precum Buzău, Brăila și Timiș. Printre țintele negociatorilor din opoziție se numără și „foști miniștri”, au adăugat sursele citate.

PNL a anunțat că propune un Guvern cu 15 ministere dar nu a avansat un nume de prim-ministru.

Cel mai probabil, votul pe moțiunea de cenzură va avea loc săptămâna viitoare.

Aprecieaza & recomanda:

leave a comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Create AccountLog In Your Account