Avertisment de la meteorologi: Cod galben de ninsori și viscol, în jumătate de țară

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis sâmbătă o atenţionare nowcasting Cod galben de intensificări ale vântului pentru zona de munte a judeţelor Cluj, Bistriţa-Năsăud şi Maramureş, valabilă până la ora 14:00. 

Potrivit meteorologilor, în cele trei judeţe, la altitudini de peste 1.600 de metri, se vor semnala intensificări ale vântului care la rafală vor atinge şi depăşi 50-70 km/h, izolat 70-90 km/h, determinând scăderea vizibilităţii, şi, temporar, ninsoare viscolită.

Dr asemenea, în vestul, centrul, nordul și nord-estul țării, vor fi precipitații moderate cantitativ, la început sub formă de ploaie și lapoviță, apoi vor predomina ninsorile și local se va depune strat de zăpadă.

În regiunile sudice și sud-estice precipitații locale se vor semnala în cursul nopții de sâmbătă spre duminică și în prima parte a zilei de duminică și vor fi ploi, dar trecător și lapoviță sau ninsoare.

La munte aria ninsorilor va fi în extindere începând cu masivele vestice, iar vântul va prezenta intensificări susținute. Temporar vântul se va intensifica și în zonele joase de relief, cu viteze în medie de 45-55 km/h.

Şapte judeţe se află, sâmbătă dimineaţa, sub cod galben de ceaţă, potrivit unor atenţionări nowcasting emise de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM).

Până la ora 11.00, este cod galben de ceaţă în judeţele Sibiu, Iaşi, Harghita, Vrancea, Galaţi şi Caraş-Severin.

Din cauza ceţii, vizibilitatea poate scădea sub 200 de metri şi izolat sub 50 de metri.

Aprecieaza & recomanda:

leave a comment

Create AccountLog In Your Account