Angela Merkel, noi precizări: Nu vine în România pentru a-l susţine pe Iohannis în turul II

 

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014.  Cancelarul “nu are planuri de a vizita România în noiembrie”, a spus Dr. Annekatrin Gebauer, purtătorul de cuvânt al Cancelariei, potrivit sursei citate.

În 24 octombrie, înainte de turul 1 al alegerilor, Angela Markel a fost întrebată la Bruxelles, dacă va face o vizită în România pentru a-l susține pe Klaus Iohannis.

Cancelarul Merkel a răspuns: “În prima jumătate a lunii noiembrie am de gând să merg în Australia și Noua Zeelandă la summit-ul G20. Nu știu de vreo vizită privată în luna noiembrie, care este o lună foarte ocupată pentru mine”.

 

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. În timpul campaniei electorale din primul tur, după apariţia în presa locală a informaţiilor că Angela Merkel va venit în România între cele două tururi, Klaus Iohannis a negat, spunând că oficialul german va vizita ţara noastră după ce el va deveni preşedinte.

‘Cu siguranţă (Angela Merkel – n.r.) va veni când voi fi preşedintele României şi voi folosi toate relaţiile pe care le am cu politicieni din toată lumea pentru a putea să creez un profil mult mai bun, mult mai vizibil şi mult mai pozitiv al României. În campania electorală nu cred că este cazul şi nu am insistat pe aşa ceva’, a afirmat Iohannis.

 

 

 

Aprecieaza & recomanda:

leave a comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Create AccountLog In Your Account