Avocaţii, luaţi pe bandă rulantă pentru spălare de bani! Excroacele Halas şi Popescu, încă în libertate! ( VIDEO)

Când procurorii DNA anunţau cu surle şi trâmbiţe că se pun pe treabă şi taie zi de zi încă un personaj sus-pus de pe lista corupţilor, mai-mai că nu le dădeam crezare. Dar, surprinzător pentru noi, oamenii Laurei Codruţa Kovesi s-au ţinut de cuvânt. A mai căzut încă un cap din avocatura românească, în persoana lui Sorin Şandru din Baroul Constanţa. A băgat şi el mâna niţel mai mult unde n-a trebuit, iar acum trebuie să dea cu subsemnatul. Dar, domnilor procurori, dacă tot vreţi să vă faceţi treaba aşa cum scrie la carte, când daţi năvală şi peste cele două avocate spurcate, care fac trafic de influenţă pentru mafiotul Dumitru Puzdrea? Că, dacă-i bal… bal să fie, nu-i aşa?
Acuzat de trafic de influenţă şi spălare de bani

Top avocati corupti din Romania. Nr. 1 — Gina Matei Halas

Dar să vedem ce a făcut mai concret avocatul de la Constanţa, Sorin Şandru. Potrivit oamenilor legii, în vara anului 2014 acesta ar fi cerut de la cel care a devenit acum denunţător nu mai puţin de 40.000 de lei, promiţându-i acestuia că va interveni pe lângă un primar din judeţul Constanţa dar şi funcţionari din primăria respectivă astfel încât acesta să primească anumite sume de bani în baza unui contract de consultanţă. Ce-i drept, pentru început, Sorin Şandru n-a fost prost. Aşa că, pentru a disimula provenienţa ilicită a celor 40.000 de lei, ar fi încheiat cu denunţătorul un contract fictiv de asistenţă juridică. Care, într-un final, nu i-a folosit la nimic, pentru că domnul avocat a primit deja 30 de zile de mandat.

sorin_constantinescu
Sorin Şandru

La care se vor adăuga în timp alte 30 şi tot aşa, până când îşi va primi pedeapsa adevărată şi va sta o perioadă în spatele gratiilor. Poate în acest fel va conştientiza faptul că legea în ţara asta nu e chiar aşa o simplă hârtie igienică cu care te ştergi în toate părţile când vrei, fără ca nimeni să poată să-ţi pună stavilă. Suntem convinşi, domnule Şandru că acei 40.000 de lei nu vă vor fi de ajuns să vă plătiţi un apărător care să facă minuni pentru dumneavoastră. Traficul de influenţă şi spălarea de bani nu sunt chiar aşa, infracţiuni, pe care să nu le bage nimeni în seamă. Dar, măcar aţi reuşit un lucru… aţi devenit dintr-o odată o persoană despre care vorbeşte toată lumea. Până la urmă şi publicitatea negativă e bună, nu-i aşa?

Prostituate sau avocate?
Dacă este să le luăm puţin la bani mărunţi pe doamnele Gina Halas şi Mihaela Popescu, apărătoarele lui Dumitru Puzdrea, nu ajungem decât la o singură concluzie: doamnele ştiu să facă mult mai bine noaptea decât ziua. Şi până la urmă nu e un capăt de ţară că le place al naibii de mult să îmbine profesia de avocat cu cea de prostituată. Doar e cea mai veche meserie din lume şi nu sunt ele nici primele şi nici ultimele. Frumos ar fi pentru ele să lase fiţele de mari doamne că oricum nu le folosesc la nimic. Ba din contră, se fac de râs şi mai mult. Dar poate că doamnei Mihaela Popescu nu-i mai ajuns banii pe care-i primeşte de la Puzdrea ca să se ţină de traficul de influenţă cu care e obişnuită. Deşi, din informaţiile noastre, ca să plimbe genţile pline ochi cu şpăgi şi să împartă banii la colegii de breaslă, judecători, procurori sau grefieri, doamna Popescu primeşte o bucată mare de caşcaval.

gina halas1
Gina Halas

Ce-i drept, de când soţul căruia i-a pus coarne non-stop, Victor  Popescu, fost procuror, care i-a rezolvat ani buni dosarele penale lui Puzdrea a trecut la cele veşnice, Mihaela nu mai e privită cu ochi buni de sponsor. Asta pentru că, într-un final şi-a dat şi el seama că Popeasca, îl poate băga la bulău cât ai bate din palme. Femeia ştie să toarne atât de bine de parcă ar face parte din sistemul securităţii. Şi nu ne-ar mira să nu fie aşa, dacă stăm bine şi ne gândim. Când se va descotorosi Puzdrea de Mihaela Popescu, rămâne o enigmă nedesluşită până în acest moment de nimeni dintr-un motiv extrem de bine întemeiat: aşa cum Popeasca are informaţii despre modul ordinar în care acţionează Puzdrea, nici mafiotul n-a stat şi a strâns şi el la rândul lui multe lucruri incredibile despre femeie. Acum, rămâne de văzut cine va avea curajul să arunce primul piatra…
Ginuţa, mereu la comandăÎn ceea ce o priveşte pe Ginuţa Halas, aceasta poate fi considerată un pericol pentru siguranţa naţională. Doar că procurorii DNA sunt departe de a vedea acest lucru. Cum n-au văzut nici ordinăria pe care aceasta a comis-o vizavi de fostul asociat al lui Puzdrea, arhitectul Năstase Cătălin. Sau, mai degrabă, s-au făcut că nu văd, pentru că… mai şti? Ne pot demonstra aceştia că nu s-au înfruptat şi ei din bucata de carne proaspătă pe care mafiotul le-o aruncă zi de zi? Atunci care e motivul pentru care aceştia nu le-au pus niciodată la colţ pe doamnele de care facem vorbire? Este cineva în stare să ne răspundă la o asemenea întrebare? Cum a reuşit această ordinară să intre în anturajul lui .Prin maşinaţiunile scoase la lumină de Puzdrea, evident, că doar al lui era scopul să-l distrugă pe fostul său asociat. Aşa că, prin cuvinte mieroase şi vorbe dulci, Halas a reuşit să-l facă pe arhitectul Năstase să creadă că îl va ajuta în toate procesele pe care le avea pe rol, ba mai mult, i-a promis acestuia că va deschide şi altele noi. Şi toată promisiunea a ţinut până când nulitatea Halas s-a văzut cu cei 10.000 de euro pe care-i ceruse în cont. Evident, nu în cel al firmei, aşa cum era şi normal, ci în cel personal. Şi când să-i dea arhitectului Năstase chitanţe care să ateste că a primit banii, Halas a dat din colţ în colţ şi s-a oprit la prietenii ei de la Obor.

nastase catalin vreaudreptate
Arh.Nastase Catalin

Mai contau nişte chitanţe şi facturi false când Puzdrea rezolvă totul şi nu ai nici un fel de probleme? Sau când faci amor cu şeful Baroului Bucureşti ca să se facă că nu vede câte memorii şi sesizări vin împotriva ta, avocat ordinar? Şi atunci, cine să-i facă dreptate fostului asociat al lui Puzdrea? Justiţia, care stă cu mâna întinsă? Procurorii care servesc cina la protocolul ridicat ilegal 100% în incinta complexului Flora? Mai sunt oameni în ţara asta care sunt în stare să uite de mită şi să respecte litera legii? Când îi vom demonstra lui Puzdrea că-l putem pune la pământ şi nu se va mai ridica niciodată?
Vlad Ţepeş

Aprecieaza & recomanda:

leave a comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Create AccountLog In Your Account